Tuesday, November 10, 2009

Swatch Irony BlackNred

Saje nak share ngan korang...Ahad lepas aku berjalangjalang di City Square JB.Jengah-jengah sikit kedai jam nak carik pengganti bagi jam Casio Edifice aku yang aku secare bodonye terbuang bersama-sama timbunan sampah.Niat di hati nak carik jam bawah RM300 sebab aku bukan banyak duit (duit banyak habis kat masok toilet,parking,petrol,tol,cukai itu cukai ini).Di kedai Swatch tetibe aku terpandang satu objek yang sangat2 buat aku tertarik...tapi bile tengok harganya makoihh RM530..amoi kedai tu cakap dengan pelat comel2 dia "ini jam aa abg tak manyak.Shikali kulua nanti tatak kulua lagi.Abg aa kalo buli ini jam shikalang aa,abg dapat plee gip(free gift) beg."Aku cakap"overbudget la amoi..tolak free gift tak le dapat murah ke?"amoi,encikfikri dan cik intan gelakkan aku..kemaluan gak aku mase tuh..pastu aku ajak encikfikri dan cik intan kelua dulu..tetibe cik intan cakap "abg,jam tu tak banyak tau..kalo minat beli je."encikfikri lak cakap "ko bayangkan kalo budak sekolah yang beli jam tu...."ayat-ayat mereka memang btol2 buat aku terbakor bulu idong.."JOMMM"....dan akhirnye aku memandu pulang ke KL sambil memakai jam baru dengan lobang idong yang beso....terbang RM530..mungkin tak mahal bagi orang lain tapi bagi aku,cukop mahal..babai casio..welcome swatch!!!










Maafkan aku casio...mane la ko skarang gaknye...tapi,jande pon bole kawen,tak kan jam hilang takle nak beli lain...papai casio!!!!

7 comments:

Mayyadah said...

cakep bagt jamnya hiks,,,pengen...harganya selangittt

Roshidan Rashid said...

Masa tu emas... Penting jam tu.. Mahal sikit tak apa.. Tapi kalau tertinggal waktu solat jemaah sebab tak tahu masa sebab tak ada jam lagi rugi..kan bang kan?

سيد محمد نظام بن سيد الوي said...

betul tu encikroshidan...

zakir lazarus said...

salam dari fakir nusantara...

seumur hidup hamba talak pernah pakei jam tangan kecuali ketika zaman budak-budak nakal buas mak paksa pakei jam tangan mickey mouse... x tau knapa tak ado cinta pada jamtangan.... cinta itu tak mengira waktu ..... tapi masa itu di kira bagaikan emas

Putra Al-Maliki said...

mahalnye jam tue.. kalau saya tak mampu nak beli de..

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

ﺇﺭﻣﺎﻳﻨﺘﻲ ﺇﺳﻤﺎﻋﻴﻞ said...

glamor dah blog si abort ni. haha..
kayo pakcik kayo.

amy said...

oooooooooo jam bleh beli,bile nk open table..penat aku tunggu nihhh hehhehehehhehe...