Saturday, August 1, 2009

Acer Aspire 4736G



Spec: ok x?

Intel C2D T6500, 2.1 Ghz | 800 | 2 Mb
4Gb DDR 2
320 GB
14.1” wxga Crystal
1280 X 800
Geforce 105M, 512 Dedicated
Superdrive
Wifi 108N | Bluetooth
Webcam
Vista Home Premium
1 Year Global + 2 Yrs
Weight 2.4Kg




Aku baru je sambor sebijik komputer riba@laptop macam gambo kat atas neh.Bukan nak eksen (tapi eksen sikit2 tu normal la) tapi cerita utamanya ialah bile tengok laptop ni,aku teringat mase zaman aku jahil IT dulu.Jahil gile siot.Tahun 2004,aku terkejot berok jantan bile membe aku mizi tunjok pendrive kat aku dan explain tentang kegunaan nye.Ayat dia camni,"pendrive ni macam disket banyak2".Aku yakin aku kelihatan gayat@jakun bak kate org kampung aku la bile aku belek2 pendrive tu dengan penuh taksub.Camne la bende kecit ni boleh lagi power dari disket?ada lampu2 lak tu...huyooo..

Bile dapat duit belen loan blajo,pas kami ramai2 gi beli spender renoma beramai2 kat MP,aku pon ajak membe aku mizi skali lagi (http://mizi-tranc3.blogspot.com-->ni blog dia) untuk beli satu komputer power untuk aku.Kitorang pon pegi Lowyat ushar2,dan aku berjaya memiliki sebijik komputer gedabak mcm ketapi.Lampu biru tuu...balik tu aku tros install game NFS Underground 2 dan teros maen sampai ponteng kelas En Lim.Sejak dari memiliki komputer tu,aku mule belajo ape tu pc,nak repair pc,nak jahanamkan pc dan macam2 lagi la.

Harini bile aku dah miliki laptop,aku teringat nak share sume pgalaman jahil aku tu ngan korang.Hidup musti tros maju.chow!!!