Tuesday, July 7, 2009

11 Pemain Bola Sepak Peberet Aku

11 orang pemain peberet aku tak kira ape posisi dan kelab mane,tak kire ape pandangan orang lain,yang penting ni semua adalah player peberet aku.Mungkin korang akan cakap nape ramai pemain Man Utd,Jawapan aku ialah sebab diorang sume ni tak nak main kat liga M.Kalo dorang ni main kat NS Cempaka,TNB Kelantan (contoh ye) pon aku tetap minat gak.

1.Peter Schmeichel-keeper idola aku dari kecik

























2.Jaap Stam






















3.Nemanja Vidic










4.Roberto Carlos























5.Cristiano Ronaldo-2010 tanpa Ronaldo.Bengang gak tapi aku tetap akui dia antara pemain peberet aku.Aku tak hipokrit.











































6.Zinedine Zidane



7.Roberto Baggio




















8.Eric Cantona












































9.Lionel Messi



















10. Ronaldo







































































11.David Beckham


Saturday, July 4, 2009

Micheal Owen Ke Man Utd


Bekas penyerang Liverpool,Real Madrid,Newcastle & England ni kompom main untuk Man Utd musim ni.Yuran perpindahan percuma lepas kontrak tamat kat Newcastle.

Bos Man Utd Alex Ferguson sebelum ni memang dah bak kate omputih admire dak Owen ni dari sekolah lagi (dulu aku main bola johan negeri Melaka dak Alex Ferguson ni x nampak plak).Tapi Liverpool lagi cepat ambek Owen ni dan Alex Ferguson mengaku yang Owen ni salah sorang dari pemain yang dia terlepas satu masa dulu. Setakat hari ni, Man Utd dah jual/let go beberapa pemain antaranya Cristiano Ronaldogol dan Carlos Tevez.Dengan itu Man Utd macam terdesak nak carik pemain yang berwibawa selepas Real Madrid dengan selambenye cantas Karem Banzema dan Frank Ribery yang jadi target dak Alex Ferguson sebelum ni.Buat mase ni jugak,Man Utd dah beli Antonio Valencia(winger yang taktaula boleh ke tak bagi impak macam CR7 gak) dan Micheal Owen.

Bagi aku pembelian Owen ni agak bijak walaupun ada orang cakap lebih kepada terdesak.Sebabnye,kontrak pay-as-u-play ni takkan merugikan Man Utd sebab jika Owen cedera lagi atau tak perform,dia takkan main dan gaji dia tak perlu di bayar.Owen ni pulak di beli tanpa yuran perpindahan dan aku yakin Owen ni akan main peranan lebih kurang macam Solkjaer,Sheringham,Tevez dulu.Backup & supersub striker.Jangan lupe,gandingan Solkjaer & Sheringham ni dulu selambe jek score 2gol minit akhir final UEFA99 vs Bayern Munich mase tu.Owen pun berharap dapat main untuk pasukan yang besar bagi membolehkan dia hidupkan balik karier dia yang makin tenggelam.Jadi kontrak ni win-win.baik untuk kedua belah pihak.Tapi sebagai die hard fan(cakap melayu nye ape ek?mati keras penyokong ek?) Man Utd,aku harap ada lagi sorang pemain yang berwibawa akan dibeli oleh Man Utd.Dengar cite Luis Fabiano.tak taula.Renung-renungkan dan
selamat beramal