Thursday, December 31, 2009

Di manakah pramugara dan pramugari tidur?


747-400

SQ


Singapore Airlines

KLM

Boeing 777


Airbus a340






AirA$ia...........





Friday, November 13, 2009

Tuesday, November 10, 2009

Swatch Irony BlackNred

Saje nak share ngan korang...Ahad lepas aku berjalangjalang di City Square JB.Jengah-jengah sikit kedai jam nak carik pengganti bagi jam Casio Edifice aku yang aku secare bodonye terbuang bersama-sama timbunan sampah.Niat di hati nak carik jam bawah RM300 sebab aku bukan banyak duit (duit banyak habis kat masok toilet,parking,petrol,tol,cukai itu cukai ini).Di kedai Swatch tetibe aku terpandang satu objek yang sangat2 buat aku tertarik...tapi bile tengok harganya makoihh RM530..amoi kedai tu cakap dengan pelat comel2 dia "ini jam aa abg tak manyak.Shikali kulua nanti tatak kulua lagi.Abg aa kalo buli ini jam shikalang aa,abg dapat plee gip(free gift) beg."Aku cakap"overbudget la amoi..tolak free gift tak le dapat murah ke?"amoi,encikfikri dan cik intan gelakkan aku..kemaluan gak aku mase tuh..pastu aku ajak encikfikri dan cik intan kelua dulu..tetibe cik intan cakap "abg,jam tu tak banyak tau..kalo minat beli je."encikfikri lak cakap "ko bayangkan kalo budak sekolah yang beli jam tu...."ayat-ayat mereka memang btol2 buat aku terbakor bulu idong.."JOMMM"....dan akhirnye aku memandu pulang ke KL sambil memakai jam baru dengan lobang idong yang beso....terbang RM530..mungkin tak mahal bagi orang lain tapi bagi aku,cukop mahal..babai casio..welcome swatch!!!










Maafkan aku casio...mane la ko skarang gaknye...tapi,jande pon bole kawen,tak kan jam hilang takle nak beli lain...papai casio!!!!

Monday, November 9, 2009

Boleh bagi alamat encik?

Sampul surat dihantar oleh LHDN......

Seorang pekerja swasta telah membuat panggilan ke LHDN dan bertanyakan 'Form 'B'. Salah seorang kerani LHDN telah menjawab panggilan tersebut dan bertanyakan alamat bagi membolehkan borang tersebut dihantar dan berikut adalah perbualan mereka :-

Kerani LHDN : Boleh bagi alamat encik?

Pekerja Swasta : Ok, hantar ke Ranhill Worley di opis saya.

Kerani LHDN : Apa Ranhill? ...... eja macam mana?

Pekerja Swasta : R.A.N.H.I.L. L eja dia camni : 'R'.. untuk Rumah... 'A' untuk Ayam .. 'N' untuk Nangka...
'H' untuk Holland ... 'I' untuk itik..
'L.L' untuk lain- lain....'

Kerani LHDN : Ok.. nanti kami hantar ke alamat itu

Selepas seminggu, borang tersebut pun sampai - jom tengok alamat di sampul surat !!!






CAMNI SENANG PUNYE KEJE PON KORANG XLE NAK GUNE OTAK KE WEI????
ORANG PENAT2 BAYO INCOME TAX,KORANG SENANG2 NAK MINTAK BONUS PASTU BUAT KEJE CAMNI KE WEH???SHAME ON YOU LA!!!!


Tuesday, November 3, 2009

Nama saya Upin

Nama saya Upin.Pada sesiapa yang menjumpai saya atau terambil saya,tolong hubungi pemilik blog ini.Saya berharap agar dapat pulangkan saya pada tuan saya supaya saya dapat menghadiri kelas vokal saya seperti sediakala.Saya berasal dari JayBee dan membesar di Melaka.Setibanya di Pulau Pinang untuk bercuti,saya kehilangan arah sehinggalah sekarang.Berikut adalah butir-butir peribadi saya:

·Warna bulu Kelabu

·Sila hubungi pemilik blog ini (encikabort @ kadang2 tu orang terpanggil Fahrin Ahmad)

·Pada sesiapa yang memulangkan saya pada tuan saya,tuan saya berjanji takkan memarahi anda kerana tuan saya tidak garang orangnye.

· Saya amat bermakna pada tuan saya..Saya merayu agar pulangkan saya...

Regards,
Upin

Friday, October 16, 2009

nama saya tiong

Nama saya tiong.saya berasal dari cheras.Hobi saya ialah lepak bawah kuali astro ni sambil usha aweks aweks..kalo anda berminat untuk mengambil saya sebagai model iklan atau pelakon tambahan,sila hubungi manager saya atau tinggalkan pesanan disini.Sms tidak akan dilayan.Terima kasih

Sunday, October 11, 2009

enciksiput




Nak boli kicap.....nak boli kicap










Uish...camno plak den nak linteh neh?













Umang aihhh..tinggi ehh...











Takpo...den terai yolah...uihhhhh....










uk...uk..uk..kam0n bebeh..kam0n













eh...lopeh ko tak den ni ha...uihhh











hehhee...belibit o not?belibit...

Saturday, September 12, 2009

Saga BLM SE vs Saga BLM Custom Modified

Cube korang bandingkan kete Proton Saga SE ni dengan Saga yang telah dimekap oleh budak2 kelab kete (Prosboc).Budak2 Prosboc dah mekap kete ni jaoh lebih lama dari Proton release Saga SE ni.Cube korang bandingkan..Ape kate amek budak2 Prosboc ni jadi engineer R&D,designer utk Proton?hehehe....

Saga SE






Saga Custom Modified







atas ngan bawah ni paling cun..hehehe